Рятувальники зробили важливе попередження з приводу погоди

В Україні продовжує «гуляти» атмосферний циклон, який приніс чимало опадів. Так, в четвер дощі будуть практично по всім регіонам. Важливе попередження з приводу погодних умов зробили рятувальники. Таке повідомлення з’явилося на офіційному порталі Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Повінь в Україні. Фото: YouTube, скрін

За інформацією експертів, на рiчках басейнiв Прута (Івано-Франківська область) та Сiрету (Закарпатська область) в четвер буде підвищення рівню води. Зазначається, що показник зросте на 0,3-1,3 метра. При цьому є вірогідність формування значного схилового та мiсцевого стоку в тих місцях, де пройдуть сильні зливи.

Крім того, варто підкреслити, що раніше прогнозом на 20 травня ділилися синоптики Укргідрометцентру. Згідно з їхніми даними,в Україні сьогодні знову дощитиме. В більшості областей очікуються короткочасні опади. Однак в деяких регіонах знову будуть грози: такої погоди варто чекати жителям Одеської, Вінницької, Черкаської, Полтавської, Дніпропетровської областей. При цьому в країні в середньому прогнозують від 14 до 19 градусів тепла. В східних регіонах можливі сильні пориви вітру від 15 до 20 метрів на секунду – варто бути обережними.

В столиці сьогодні очікується дощ. Згідно з прогнозом спеціалістів, вже вдень він повинен припинитися. Температура повітря протягом доби буде від 17 до 19 градусів тепла. Вітер очікується зі швидкістю від 7 до 12 метрів на секунду.

Варто також не забувати про те, що в Україні продовжується карантин на фоні спалаху коронавірусної інфекції. Тож, якщо у вас є важливі плани, то не забувайте про захисну маску та необхідність зберігати соціальну дистанцію.

Погода на 20 травня. Фото: Укргідрометцентр, скрін

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що народний синоптик Леонід Горбань розповів, який погода буде прийдешнім влітку. Стало відомо, до чого готуватися.

Також повідомлялося, що вже в червні українців знову чекають довгі вихідні. Стало відомо, які свята будемо відзначати, і скільки відпочивати від роботи.

Крім того, експерти поділилися посівним календарем на другу половину травня. Стало відомо, скільки сприятливих днів залишилося для роботи на городі.