Перелік причин, з яких можуть заблокувати карту "ПриватБанку"

Останнім часом клієнти "ПриватБанку" почали частіше скаржитися на те, що без повідомлень та причин їх гроші на банківській картці блокують. Стало відомо п'ять найпоширеніших причин, з яких так може статися, повідомляє itech.co.ua.

Банківська карта. Фото: скріншот YouTube-відео

Можливо, з вашою банківської картки були помічені підозрілі рухи, про які банк ще не повідомив.

Дізнайтеся про основні причини та поділіться цією інформацією з рідними та знайомими:

  • Банківську карту було загублено або її вкрали. Якщо фіксуються розрахунки карткою на великі суми або з нетипових для вас місць, банк може самостійно заблокувати карту без звернення власника. Співробітникам може здатися, що карту вкрали та у цілях безпеки її можуть заблокувати без звернення власника.
  • Банкомат заблокував картку. Це може відбутися у тому випадку, якщо на ній є механічні пошкодження або зафіксовані шахрайські дії. Якщо банкомат не може правильно зчитати інформацію з картки, він її може заблокувати та не видати власникові. Щоб її повернути, слід чекати інкасаторів або працівників банку. Також заблокувати карту можуть через тричі неправильно введений секретний пін-код.
  • Якщо банківську карту знайшли або нею користуються сторонні люди, навіть родичі. У випадку, якщо карта загублена й порядні люди її знайшли, вони можуть подзвонити в банк та її заблокувати. Також якщо стане відомо, що банківською карткою користувалися сторонні, навіть родичі, її також можуть заблокувати. Повернути карту можна тільки при особистому зверненні до відділення банку для її перевипуску.
  • Якщо картою довгий час не користувалися. Банк може у цілях безпеки заблокувати картку, щоб з'ясувати причину довгого не користування нею у відділенні або через додаток Приват 24.
  • Досить поширена ситуація, коли карту блокують через сумнівні перекази коштів. Таке правило діє для протидії відмивання коштів. Щоб розблокувати карту, потрібно звернутися у найближче відділення "ПриватБанку".

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що популярні в Україні банки - "ПриватБанк", "Ощадбанк" та Monobank мають намір збільшити ліміт переказів на картку.

Також ми писали, що банки будуть жорсткіше карати боржників, нове рішення НБУ.

Нагадуємо, що по всій Україні закривають термінали "ПриватБанку", названа причина.